Lesiringar byrja aftur
Lesiringar byrja aftur

Læseringe starter igen

Stutt tíðindi
Rithøvundur: Svend Højgaard
31.08.21
Både nye og erfarne deltagere er velkomne.

Kan du lide at læse og diskutere din læseoplevelse med andre, så er en læsering muligvis noget for dig.

På mandag den 6. september kl. 18.30 starter vi den nye vintersæson med læseringe på biblioteket. Denne første aften etablerer vi nye læseringe med de fremmødte deltagere. Ofte fortsætter læseringene fra sidste år, og mulighed kan også være at blive medlem af disse. 

Læseringene vælger en bog hver måned, som alle deltagere læser. Derefter mødes læseringen på biblioteket kl. 18.30 - 20.00 hver første mandag i måneden og diskuterer bogen. Bøger sætter tanker i gang og vækker minder og følelser, så der kan være meget at snakke om og dele. Det kan være alvorlige emner, som man går dybt ned i, men også humoristiske emner, som løfter latteren til et højt niveau.

Nogle læseringe vælger at mødes andre steder end på biblioteket. Det kan være på café, i private hjem eller andre passende steder - og det er selvfølgelig helt fint.

Læseringe kan etableres ud fra forskellige interessefelter som f.eks. temaer, perioder, litteraturtype eller andet. Det kan f.eks. være færøske bøger, klassikere, noveller, feministiske bøger eller bøger af en bestemt forfatter - mulighederne er uendelige. 

Inspiration til bøger kan findes ved at læse anmeldelser i aviser, tidsskrifter, på nettet eller på biblioteket. Til den første læseringsaften bidrager biblioteket med en liste med forslag til bøger at læse. 

Gode idéer til danske bøger kan også findes på www.laesekompas.dk, som biblioteket har købt adgang til. 

Man har også mulighed for at læse og høre bøgerne som e-bog eller lydbog på www.ereolen.dk med lånerens bibliotekskort.

Deltagelse i læseringen er gratis og alle er velkomne.

Frámerki