Forældrehylden på børnebiblioteket
Bøgerne lægger op til eller kræver, at en voksen læser sammen med barnet. De omhandler bl.a. alvorlig sygdom, død, misbrug og vold, men også hverdagsproblemer og følelser, som det kan være svært at tale om. Bøgerne kan bruges til at sætte gang i en svær samtale, og flere af dem indeholder afsnit med gode råd og hjælp til den voksne læser. Bøgerne på forældrehylden har et lilla mærke på bogryggen.
Bøger om lignende emner findes også blandt de almindelige billedbøger på børnebiblioteket, da det ikke er meningen, at børnene skal beskyttes mod at høre historier om f.eks. død eller skilsmisse, som jo er en del af vores hverdag. Men bøgerne på forældrehylden går mere i dybden.
Her er nogle eksempler på bøger, som vi har placeret på forældrehylden:
Oud, Pauline: Når mor og far skal skilles. 2022. – 36 síður
Billedbog for 3-6-årige hvis forældre skal skilles eller er blevet det. Om at have to hjem, savne en forælder, forskellige regler og meget andet relevant
Dahle, Gro: Blæksprutten. 2017. – 44 síður
Billedbog om seksuelt overgreb. Guldmaj kan lide at lege, men en dag vil hendes bror lege noget, hun ikke har lyst til. Han bliver til en blæksprutte, som fanger hende. Heldigvis er hun tryg ved sin mor og tør fortælle hende om det.
Er også på færøsk.
Fiske, Anna: Hvordan taler man om døden? 2024. – 80 síður
Billedbog for 5-10-årige. Hvad vil det sige at dø? Hvorfor dør mennesker? Hvad sker der efter vi er døde? Hvad med sorgen? Der er mange spørgsmål om døden og du kan finde svar på nogle af dem i denne billedbog.
Det føles godt at være dig selv: en bog om kønsidentitet. 2022. – 40 síður
Fagbilledbog om kønsidentitet til højtlæsning for børn fra 4 år. Er du en dreng eller en pige? Måske lidt af begge dele - eller ingen af delene?
Glistrup, Karen: Snak om det - med alle børn: en bog om følelser i familien. 2022. – 56 síður
For børn 6 år og ældre. Tavshed om svære emner er at svigte de børn, der tumler med dem. Både forældre, familiemedlemmer og fagprofessionelle kan bruge denne bog til at tage hul på en dialog om blandt andet psykisk sygdom, angst og depression.